De wereld op zijn kop

Gepubliceerd op 26 december 2017 om 15:02

Laatst keek ik op Pinterest en zag ik een mooie quote over wat als de wereld nou eens omgekeerd zou zijn? En daarmee bedoel ik niet het Noorden naar het Zuiden en andersom, maar het leven beginnen bij de dood. Ingewikkeld hé? Ik heb er een tekst over geschreven, een variant op een al bestaande soortgelijke tekst. Wanneer je het leest zal je begrijpen wat ik bedoel.

 

Zoals ik al verteld heb in mijn vorige artikel houd ik van schrijven. Ze zeggen dat mensen die schrijven een creatieve geest hebben. Twijfels. Ik vind mezelf niet heel creatief, maar ik moet toegeven dat ik veel nadenk. Nu vraag je je vast af, wat heeft dat met elkaar te maken? Ik zal het je uitleggen.

 

Stel, ik ga een dag shoppen in een leuke stad, dan lig ik de avond ervoor in bed terwijl ik in mijn hoofd alle mogelijke scenario's doorneem. Wat als dit gebeurt, wat als dat gebeurt? Je herkent het vast wel. Beetje hetzelfde idee als wanneer je bijna op date gaat, dan ga je ook over alles nadenken, toch?

Nu keek ik laatst op Pinterest en zag ik een mooie quote over wat als de wereld nou eens omgekeerd zou zijn? En daarmee bedoel ik niet het Noorden naar het Zuiden en andersom, maar het leven beginnen bij de dood. Ingewikkeld hé? Ik heb er een tekst over geschreven, een variant op een al bestaande soortgelijke tekst. Wanneer je het leest zal je begrijpen wat ik bedoel. 

 

De wereld op zijn kop

Wat als het leven zou beginnen bij de dood? Klinkt dat niet erg aanlokkelijk? Een beetje gek zou het wel zijn, de wereld op zijn kop. Beginnen bij het einde... stoppen bij de start... Maar wat als dit echt zo zou zijn? Wat als we het leven achterstevoren zouden leven? Lijkt mij veel leuker. Ik zal je vertellen waarom.

 

Om te beginnen sta je op uit de dood. Eerlijk is eerlijk, een spectaculairder begin bestaat niet. In prachtige kleren stap je uit je kist en word je verwelkomt door al je vrienden en familie. Geen gedoe om vrienden te zoeken, hier staan ze al, pal voor je neus. En om het allemaal nog wat aangenamer te maken hebben ze bloemetjes voor je mee.

Vervolgens mag je een jaar of 20 lekker doen waar je zin in hebt. Je word op je wenken bedient en de hele bevolking betaald voor jou voedsel. Zomers kan je de hele dag genieten van de zon terwijl je de plantjes af en toe wat water geeft. In de winter vermaak je je uren met bordspelletjes en je hebt geen last van haast of stress want je hoeft toch nooit ergens heen. Als klap op de vuurpijl drink je iedere dag een paar borrels en heb je zo nu en dan een leuk uitstapje, voor de helft van de prijs uiteraard.

Op een dag staat er ineens een chic geklede man met gouden horloge voor de deur die je met een lach op zijn gezicht een vreselijk goedbetaalde baan aanbied. En alsof het niet beter kan begin je ook nog in de hoogste functie. 

Naarmate de jaren voorbijgaan voel je je steeds fitter, heb je minder klachten en je hebt steeds meer zin in je werk. Verbazingwekkend! Niet alleen van binnen ga je je steeds beter voelen, je word ook nog eens elke dag een beetje knapper. Je grijze haren worden weer mooi bruin en je verrimpelde huid glanzend egaal. 

 

Alsof het allemaal nog niet leuk genoeg is kan je eten en drinken wat je wilt want je buik en je katers worden steeds kleiner. En in het begin heb je één keer seks per jaar, maar op het laatst wel zo'n gemiddelde tien keer per week! 

Na een aantal jaar feestjes, drinken, seks en mooier worden zonder er iets voor te doen mag je weer naar school. Prima plek om uit te rusten van al die nachten dansen. Je weet alles al dus je hoeft geen flikker te doen. Je weet je cijfers al voordat je de toets maakt en aangezien je je diploma krijgt aan het begin van je studie neemt dat alle werkdruk weg. 

De laatste jaren van je leven kan je lekker in de zandbak spelen, zeuren, vervelend zijn en in je broek poepen. Je kan zoveel rommel maken als je wil want je hoeft het toch niet zelf op te ruimen. 

De laatste paar maanden bestaan je dagen uit slapen en eten. Iedereen vind je leuk en je hoeft helemaal nergens aan te denken, met als afsluiter nog negen maanden in het warme moederschoot. Eindigen we op een vredige manier. Eind goed, al goed!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.